Áfonyás muffin

Az alábbi hagyományos recept alapján a kis süteményeket bármilyen friss gyümölccsel elkészíthetjük

Hasonló receptek

Hozzávalók
40 dkg áfonya 12 dkg vaj 3 db tojás 15 dkg barna cukor 1 csipet só 1 kiskanál őrölt vanília 1,5 dl tejföl 35 dkg BL 112-es búzaliszt 1 tasak sütőporporcukor a beszóráshoz sütőpapír kosárkák

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A papírkosárkákkal kibéleljük a muffinsütő mélyedéseit.

2. Az áfonyát leszemezzük a fürtökről, megmossuk, és háztartási törlőpapíron megszárítjuk. A vajat megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.

3. A lisztet a sütőporral egy keverőtálba szitáljuk. A vajat a tojásokkal, a cukorral, a sóval, a vaníliával és a tejföllelel keverjük. Hozzáöntjük a masszát a liszthez, és éppen csak annyi ideig keverjük, hogy a hozzávalók egymással elvegyüljenek. Végül az áfonyát is belekeverjük.

4. A tésztát 2 kiskanállal kétharmad magasságig a papírkosárkákba töltjük. A kis süteményeket az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tepsiben kihűtjük, és tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp
Ha a süteményt papírkosárka nélkül sütjük, kenjük ki gondosan a muffinsütő mélyedéseit, és szórjuk be liszttel vagy zsemlemorzsával.

Vote it up
153
Tetszett?Szavazzon rá!