Édes-ropogós rágcsálnivaló

A habhéjba bújtatott csonthéjasokból remek ropogtatós válik. Ajándéknak sem utolsó

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 dkg vaj 2 db tojásfehérje 15 dkg barna cukor 40 dkg mogyoró, mandula, kesudió, paradió vegyesen

Elkészítés
1. A vajat felolvasztjuk, majd szoba-hőmérsékletűre visszahűtjük.

2. A tojásfehérjét egy nagyobb tálban enyhén habosra verjük. Hozzáadjuk a barna cukrot, és tovább verjük a habverővel. Ezután belekeverjük a vajat.

3. A dióféléket egy kanállal a habba mártjuk úgy, hogy a keverék bevonatot képezzen rajtuk.

4. A sütőt előmelegítjük 135 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával, és a magokat egyenként ráhelyezzük úgy, hogy ne érjenek össze.

5. 10-15 percig sütjük, amíg meg nem pirulnak.
 

Ismerjen meg további saját kezűleg készíthető ehető ajándékokat!

Vote it up
136
Tetszett?Szavazzon rá!