Ököruszályragu

Remek téli fogás ez Bajorországból származó kiadós és nagyon fűszeres étel

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1,2 kg ökörfarok ­ 5 vöröshagyma 1 citrom 3 evőkanál olaj 1 babérlevél 6 szem bors 1 szál kakukkfű 0,5 l vörösbor vagy must 20 dkg csiperkegomba 40 dkg zöldborsó 3 paradicsom cayenne-i bors vagy pirospaprika 1 evőkanál liszt 2 evőkanál madeira

Elkészítés
1. Mossuk meg az ökörfarkat, töröljük szárazra, és vágjuk kb. 4 cm hosszú darabokra. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk félbe. Mossuk meg a citromot, és vágjunk le belőle egy szeletet.

2. Forrósítsuk fel az olajat egy lábosban. Pirítsuk meg benne a húsdarabokat és a hagymát. Tegyük bele a babérlevelet, a borsot, a citromszeletet és a kakukkfüvet. Sózzuk meg, és öntsük rá a bort vagy a mustot.

3. Pároljuk fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 2 óra hosszat. Eközben tisztítsuk meg a csiperkegombát. Forrázzuk le a paradicsomot, húzzuk le a héját, a húsát pedig vágjuk kis kockákra.

4. A főzés vége előtt 10 perccel adjuk a gombát, a borsót és a paradicsomot a húshoz. Sóval és cayenne-i borssal vagy pirospaprikával ízesítsük utána.

5. Keverjünk el a lisztet 3 evőkanál hideg vízzel, és sűrítsük be vele a húslét. Öntsünk hozzá tetszés szerint 2 evőkanál madeirát, és forrón tálaljuk.

Vote it up
170
Tetszett?Szavazzon rá!