Öt karácsonyi süti

Az alábbi receptekkel biztosan sikert arat a család és a vendégek körében is

Hasonló receptek

Karácsonyi püspökkenyér
Mákos bejgli helyett is kínálhatjuk ezt az angolszász karácsonyi édességet

Hozzávalók
15 dkg finomliszt 1 teáskanál reszelt narancshéj 1 teáskanál fahéj 3/4 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál őrölt gyömbér csipetnyi őrölt szegfűszeg 5 dkg kézmeleg vaj 10 dkg barnacukor 4 tojásfehérje 1,25 dl almabor vagy almalé 10 dkg reszelt répa 10 dkg mazsola 10 dkg kandírozott cseresznye vagy ribizli, vagy mazsola 5 dkg felaprított kandírozott ananász vagy ribizli, vagy mazsola 5 dkg félbevágott dió

Elkészítés
1. Vajazzunk ki egy 1,5 literes kuglófformát vagy tűzálló edényt. A lisztet, a narancshéjat, a fahéjat, a sütőport, a gyömbért és a szegfűszeget szitáljuk össze.

2. A vajat mély tálban keverjük habosra a barnacukorral. Adjuk hozzá a tojásfehérjéket, és habosítsuk tovább. A lisztes keverék 1/3-át és az almabor vagy almalé felét is forgassuk a krémbe. Ezt addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók. Végül a répát, a mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöket, valamint a diót is a tésztamasszához adjuk.

3. Simítsuk a masszát az előkészített kuglófformába, fedjük le fóliával, és kössük le szorosan.

4. A kuglófformát állítsuk nagyobb edénybe, öntsünk alá annyi forró vizet, hogy a víz a forma feléig érjen, majd gőzben süssük tűpróbáig 2-2,5 órán keresztül.

5. A kuglófformát rácsra borítva 10 percig hűlni hagyjuk, majd a karácsonyi püspökkenyeret tálra borítjuk.

6. A konyakos almabormártáshoz kis serpenyőben keverjünk össze 1,5 dl almabort vagy almalét, 2,5 evőkanál barnacukrot és egy evőkanál kukoricakeményítőt. Folyamatosan kevergetve melegítsük forrásig, majd közepes hőfokon sűrítsük be. Ízesítsük 2 evőkanál konyakkal és 1 teáskanál vajjal.

7. A püspökkenyeret melegen, a konyakos almabormártással tálaljuk.
 

Kattintson a képekre, ha kíváncsi ezekre a vendégváró karácsonyi sütikre!

Hóember habcsókbólKávés-gyömbéres fatörzsGyümölcstorta gazdagonFenyőfa csillagokból

Vote it up
221
Tetszett?Szavazzon rá!