Öt marcipános finomság

A marcipánnak talán senki sem tud ellenállni, főleg ha ennyi formában kínálja magát

Hasonló receptek

Marcipános puszedli
Ez a fűszeres aprósütemény akár hetekig is eláll, sőt idővel még jobban összeérnek az ízei

Hozzávalók 2 tepsihez (60–70 db)
2 tojás 25 dkg cukor 3 dkg hideg marcipánmassza 5 dkg cukrozott citromhéj 25 dkg liszt + egy kevés a formázáshoz 1 kiskanál sütőpor 1 kiskanál mézeskalácsfűszer 3 evőkanál cseresznyepálinka 1 tojásfehérje 1 csipet só 20 dkg porcukor

Elkészítés
1. A tojásokat a cukorral kézi mixer habverőjével 5 perc alatt habosra keverjük. A marcipánmasszát finomra reszeljük, és a cukrozott citromhéjjal együtt a tojáskrémbe vegyítjük.

2. A sütőporral és a mézeskalácsfűszerrel elegyített lisztet a tojásos-marcipános masszára szitáljuk, és az egészet simára keverjük. A vékonyan belisztezett munkalapon 60–70 db 3 cm átmérőjű golyót formálunk a tésztából. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a puszedliket, és éjszakára pihenni hagyjuk.

3. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Sütés előtt a kis tésztagolyók alját összesen 2,5 evőkanál cseresznyepálinkával bekenjük. Az előmelegített sütőben, tepsinként 20 perc alatt kisütjük.

4. A bevonathoz a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és apránként hozzákeverjük a porcukrot és a maradék cseresznyepálinkát. Beleforgatjuk, majd visszatesszük a puszedliket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Az elzárt, de még meleg sütőben 3–4 percig száradni hagyjuk.

5. A friss puszedlik kemények, ezért 2 napig nedves helyen puhítjuk, majd 1 szelet friss kenyérrel, 1 kisebb almával vagy 1 naranccsal együtt fémdobozba zárjuk, és legalább 2 hétig pihentetjük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
 

Kattintson a képekre, ha kíváncsi a többi marcipános sütemény receptjére!

Csokoládés-marcipános kockaMarcipánnal töltött SpekulatiusMarcipános-narancsos muffinMarcipános tallér

Vote it up
252
Tetszett?Szavazzon rá!