Algakenyér

A moszatot ne csak az arcára kenje, élvezze a jótéteményeit ebben a formában is

Hozzávalók
3 dl langyos víz 1,25 teáskanál szárított élesztő 2 teáskanál cukor 450 g jó minőségű kenyérliszt (és még egy kevés a gyúráshoz) 1 teáskanál só 3 evőkanál búzacsíra 150 g rehidrált alga (wakame vagy hasonló) lecsöpögtetve és felaprítva 0,25 teáskanál őrölt szerecsendió 3 teáskanál napraforgóolaj

Elkészítés
1.
Egy tálkában keverjük el az élesztőt a cukorral és 0,5 dl vízzel, és hagyjuk állni, amíg felhabosodik.

2. Keverjük össze a lisztet, a sót, a búzacsírát, az algát és a szerencsendiót egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a maradék vizet, az olajat és a felfuttatott élesztőt is.

3. Borítsuk a tésztát belisztezett gyúródeszkára, és addig gyúrjuk, amíg sima lesz, és enyhe benyomás után rugalmasan kisimul! Tegyük egy nagy, kiolajozott tálba, takarjuk le, és hagyjuk állni meleg helyen, amíg a duplájára nem kel (1,5–2 óra).

4. Ismét borítsuk a tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkára, gyúrjuk át finoman kétszer­háromszor, tegyük kiolajozott kenyérsütő formába, majd hagyjuk állni, amíg ismét megkel (45­60 perc).

5. Tegyük 180 °C­ra előmelegített sütőbe (gázsütőnél 4­es fokozat), és süssük 45 percig.

Vote it up
11
Tetszett?Szavazzon rá!