Ananászkompót vaníliával

Kompótot készíteni bonyolult lenne? Cseppet sem! Bizonyíték erre ezt a remek ízmegőrző recept

Hasonló receptek

Mindig nagy öröm felbontani egy-egy üveg házilag eltett kompótot vagy befőttet, hiszen saját kezünk munkája van benne, ráadásul még finom is. Ha úgy dönt, inkább elajándékozza munkája gyümölcseit, figyeljen oda a csomagolásra! Díszítse az üvegeket szalagokkal, masnikkal!

Hozzávalók
1,5 dl víz 20 dkg cukor 1 rúd vanília 0,5 db citrom reszelt héja 2 db citrom leve 1 nagyobb ananász 1 késhegynyi szalicil

Elkészítés
1. A vizet összeforraljuk a cukorral, a vanília kikapart belsejével, a citromhéjjal és a citromlével.

2. A megtisztított ananászt felkockázzuk, a sziruphoz adjuk, és kis lángon addig főzzük, míg „üveges” nem lesz.

3. A tűzről levéve hozzáadjuk a szalicilt, majd üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk. Hagyjuk kihűlni, és száraz hűvös helyen tároljuk.

Vote it up
201
Tetszett?Szavazzon rá!