Ananászos tiramisu

Ez a nászok násza, a tiramisu ananásszal

Hasonló receptek

Hozzávalók
8 db tojássárgája 1 dl tejszín 6 evőkanál cukor 50 dkg mascarpone 5 evőkanál konyak4 db tojásfehérje 0,25 kiskanál só6 evőkanál frissen főzött presszókávé savoiardi (vagy más babapiskóta) kakaópor a tetejére

Az ananászhoz: 1 db nagyobb ananász4 dkg cukor 0,8 kiskanál só 1 rúd vanília

Elkészítés
1. A tojássárgáját vízgőz fölött összekeverjük a tejszínnel és 4 evőkanál cukorral, kb. 5 percig forraljuk, míg be nem sűrűsödik, majd jeges vízben gyorsan lehűtjük. A keveréket három részletben hozzáadjuk a mascarponéhoz, majd hozzákeverünk 2 evőkanál konyakot is.

2. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, hozzákeverjük a maradék 2 evőkanál cukrot, és több részletben óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.

3. A megtisztított és kockára vágott ananászt egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vaníliarúd kikapart belsejét, és közepes lángon addig hevítjük, míg az ananász meg nem pirul, a cukor pedig karamellizálódni nem kezd, majd hagyjuk kihűlni. A maradék konyakot belekeverjük a kávéba.

4. Egy nagyobb tál aljába egy sor babapiskótát helyezünk, meglocsoljuk a fele kávéval, rákanalazzuk a krém felét, majd arra az ananász felét. Erre újabb réteg babapiskóta következik, majd újabb adag kávé, mascarpone és ananász. A tiramisut egy éjszakára hűtőbe tesszük, és kakaóporral meghintve tálaljuk.

Vote it up
252
Tetszett?Szavazzon rá!