Aszaltbarack-kompót

Érdemes dupla adaggal készülni. Talán még az is kevésnek bizonyul!

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg cukor 6 dl víz 75 dkg aszalt sárgabarack  3 evőkanál sárgabaracklikőr  1,5 dl tejszín  szeletelt mandula

Elkészítés
1. A cukrot a vízben feloldjuk, és a sárgabarackot 1 éjszakára beázatjuk benne.

2. Másnap a barackot a cukros vízben forralni kezdjük, 20 perc alatt puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a baracklikőrt.

3. Poharakba töltjük, néhány órára a hűtőbe tesszük, majd tálaláskor megszórjuk a mandulával, és rákanalazzuk a tejszínt.

Vote it up
134
Tetszett?Szavazzon rá!