Bélszínroló

Feltétlenül a legjobb feltét, főleg, ha házilag készíti, mégpedig az alábbi módon

Hasonló receptek

Emlékszik még a menzára? Ahol a resztelt májat kitűnően csinálták. Ahol volt repeta a csokiöntetes piskótából. A fasírtnak is fasírtíze volt. Tényleg ízletes volt-e az ételek nagy része, vagy csak az emlékezet szépíti meg? Íme, egy klasszikus „menzakaja” korszerűsítve és ellenállhatatlanul.

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg darált marhahús 20 dkg darált bélszín 2 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 kiskanál Worcestershire-szósz só, bors 20 dkg zsemlemorzsa olaj a sütéshez

Elkészítés
1. A kétféle húst az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a Worcestershire-szósszal alaposan összedolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk.

2. A masszából vizes kézzel hengereket formázunk, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára sütjük.
 

Nagyon finom például finomfőzelékhez, de akár paradicsomos káposztához is.

Vote it up
195
Tetszett?Szavazzon rá!