Büki tökös-mákos rétes

Idézze fel a régmúlt idők ünnepi ízeit ezzel a krémes állagú rétessel

Hozzávalók 6 személyre
50 dkg sütőtök vagy nyáron gyalult tök 1 dl narancslé 1 db narancs reszelt héja 1 ujjnyi gyömbér 15 dkg darált mák 20 dkg porcukor + a tetejére 4 db réteslap 2 db tojás

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A cikkekre vágott sütőtököt 20-30 perc alatt puhára sütjük.

2. Amikor kihűlt, összepasszírozzuk a narancslével, majd elkeverjük a narancshéjjal és a reszelt gyömbérrel. Ezután összedolgozzuk a mákkal és a cukorral, majd egyenletesen elosztjuk a réteslapokon.

3. A lapokat felcsavarjuk, egy tepsibe helyezzük, majd a tekercsek tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, és sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.

4. (Nyáron sütőtök helyett gyalult tököt is használhatunk, ekkor a következőképpen készítjük a tölteléket: a vékonyra gyalult tököt enyhén megsózzuk, majd kicsavarjuk, és összekeverjük 15 dkg mákkal, 20 dkg porcukorral és 10 dkg mazsolával.)
 

Íme, pár további rétesrecept, illetve sütőtökös ételek.

Vote it up
154
Tetszett?Szavazzon rá!