Bableves parmezánnal

Érezhetően olaszos beütéssel rendelkezik, ez azonban határozottan a javára válik

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj + a tetejére 4 gerezd fokhagyma 10 dkg speck sonka 20 dkg burgonya 6 levél zsálya 5 dkg gomba 1,2 dl száraz fehérbor 2 liter víz 40 dkg borlotti bab 7,5 dl csirkealaplé 20 dkg papardelle tészta reszelt parmezán

Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymát, az apróra vágott sonkát, a felkockázott krumplit, a zsályát és a gombát, és 2 percig főzzük.

2. Hozzáadjuk a bort, majd 1 perc múlva a vizet és a babot is, és kb. 1 órán át lassú tűzön főzzük.

3. Ezután botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk az alaplét, és további 10 percig főzzük.

4. Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd egy levesestál aljába merjük, és rákanalazzuk a levest.

5. Tálalás előtt megpöttyözzük olívaolajjal, és megszórjuk a reszelt parmezánnal.

Vote it up
192
Tetszett?Szavazzon rá!