Barackkrémleves habgaluskával

Nem madártej, de ugyanolyan jó, ráadásul a sárgabaracknak van egy csodatévő alkotóeleme

Hasonló receptek

A legújabb hírek szerint a sárgabarackmagban lévő B17-vitamin kitűnő rákmegelőző hatással bír. Aki ezen fellelkesedett, vegyen vagy szedjen gyorsan pár kiló mézédes sárgabarackot, és készítse el az alábbi levest!

Hozzávalók
50 dkg sárgabarack 25 dkg cukor kevés víz 1 citrom leve és reszelt héja 2 dl tejszín 2-2,5 dl tej 3 tojásfehérje

Elkészítés
1. A kimagozott és négybe vágott barackot 15 dkg cukorral és egy kevés vízzel felfőzzük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, és hagyjuk kihűlni.

2. Amikor kihűlt, összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, és alaposan elkeverjük.

3. A tojásfehérjét a maradék cukorral és a citromlével kemény habbá verjük, és kanállal galuskákat „szaggatunk” belőle. A galuskákat forrásban lévő vízbe tesszük, egyszer átforgatjuk, majd kivesszük, és hagyjuk lecsepegni és kihűlni. Tálaláskor a tányérokba mert leves tetejére helyezzük.
 

Szeretne megismerni további sárgabarackos finomságokat? Kattintson!

Vote it up
189
Tetszett?Szavazzon rá!