Bazsalikomos narancsparfé

A legjobb német séf, Harald Wohlfahrt ajánlja ezt a neve ellenére inkább málnás finomságot

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
6 tojássárgája 10 dkg cukor 1 lapzselatin 5 dl tejszín 2 evőkanál narancskivonat 4 evőkanál bazsalikom 4 evőkanál olívaolaj 2 rúd vanília 0,5 dl grenadine (gránátalmaszirup) 25 dkg málna 1 narancs héja bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés
1. A zselatint 3 evőkanál hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd gőzfürdő felett átmelegítjük.

2. A bazsalikomot botmixerrel vagy aprítógéppel pürésítjük. A zselatint elkeverjük a tejszínnel, majd hozzáöntjük a cukros tojássárgáját.

3. A keveréket két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a narancskivonatot, a másikhoz pedig a bazsalikompürét, majd egy edényben egymásra rétegezzük, és a hűtőbe tesszük.

4. A narancshéjat néhány percre enyhén sós forró vízbe tesszük, majd leöntjük róla a vizet, beletesszük a gránátalmaszirupba, és egyet forralunk rajta.

5. Az olívaolajhoz hozzákeverjük a kipergetett vaníliát.

6. Néhány szem málnát félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig botmixerrel pürésítjük. A málnapürét a parféra kanalazzuk, meglocsoljuk a vaníliás olajjal, majd bazsalikomlevelekkel, a vékonyra vágott narancshéjjal és a málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
 

Ismerje meg Harald Wohlfahrtot és a szintén általa ajánlott gnocchit pirított vargányával!

Vote it up
156
Tetszett?Szavazzon rá!