Bodzaszörp bodzabogyóból

Levest és mártást is készíthet belőle, de felmelegítve hatásos orvosság megfázás ellen is

Hasonló receptek

Hozzávalók
2 kg bodzabogyó 0,5 l víz  50 dkg befőzőcukor  0,5 dkg citromsav

Elkészítés
1. Mossuk meg alaposan a bodzát, és villával óvatosan szedjük le a szemeket a fürtökről. Főzzük a vízben 15 percig.

2. Feszítsünk ki egy tiszta konyharuhát egy edény fölé, öntsük rá a gyümölcsöt a levével együtt, és hagyjuk, hogy a lé az edénybe csöpögjön.

3. Főzzük a levet a cukorral és a citromsavval még 10 percig.

4. Öblítsük ki alaposan az üvegeket meleg vízzel, majd forrázzuk ki, és hagyjuk lecsöpögni.

5. Töltsük a szörpöt a meleg üvegekbe, és zárjuk le őket.

6. Ha van gyümölcscentrifugánk, tegyük bele a bodzabogyókat a szárukkal, a cukorral és a citromsavval együtt. Az elkészült gyümölcslevet töltsük jól zárható üvegekbe.

Vote it up
4
Tetszett?Szavazzon rá!