Borjúérme zsályás borsóval

Fontos momentum, hogy csak vajban párolunk és pirítunk, másban ugyanis nem az igazi

Hozzávalók 4 személyre
5 dkg vaj + a zsálya megpirításához 1 ág zsálya 4 szelet 3 cm vastag borjúérme (átkötözve) 3 evőkanál liszt 5 evőkanál száraz fehérbor só, bors

A körethez: 6 dkg vaj 4 db újhagyma 1,5 kiskanál cukor 1,5 dl húsalaplé 30 dkg zöldborsó 10 dkg sonka vagy bacon só, bors

Elkészítés
1. A körethez felhevítjük a vaj felét, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és egy percig pároljuk. Megsózzuk, hozzákeverjük a cukrot és 3 evőkanál alaplét, majd a hagymát fedő alatt puhára főzzük.

2. Hozzáadjuk a borsót és a maradék alaplét, majd sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön a borsót is puhára főzzük (kb. 15 perc).

3. Az apróra vágott sonkát a maradék vajon megpirítjuk, ízlés szerint borsozzuk, majd összekeverjük a borsóval és melegen tartjuk.

4. A húshoz felhevítjük a vajat, beletesszük a zsályát, majd 1 perc múlva az enyhén belisztezett hússzeleteket, és közepes lángon minden oldalukat 3-4 percig pirítjuk.

5. Hozzáöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, lassú tűzön 20 percig pároljuk (míg a bor el nem párolog).

6. A zsályát kivesszük, egy kevés vajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a borsós keverékhez. Tálaláskor a húst a borsó tetejére helyezzük.

Vote it up
121
Tetszett?Szavazzon rá!