Borsóleves mentával

Színdús és ízdús különlegesség egyszerű hozzávalókból

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma  2 gerezd fokhagyma  40 dkg füstölt főtt sonka  1,5 liter csirkealaplé  10 dkg orsótészta  1 db cukkini  25 dkg fagyasztott borsó  3 evőkanál frissen aprított menta + a tálaláshoz  parmezánforgácsok

Elkészítés
1. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, majd az apróra vágott hagymát és a szeletekre vágott fokhagymát 4-5 perc alatt puhára pároljuk benne.

2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, 2 percig főzzük, majd nagy lángon hozzáöntjük az alaplét, és forralni kezdjük.

3. Ha már forr, hozzáadjuk a tésztát, 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a hosszában vékony szeletekre vágott cukkinit, a borsót és a mentát, és további 2-3 percig forraljuk, míg a tészta teljesen meg nem puhul.

4. A levest tálaláskor megszórjuk a parmezánnal, és mentalevelekkel díszítjük.

Vote it up
134
Tetszett?Szavazzon rá!