Burgonyasaláta

A krumplisaláta hidegen és melegen is fogyasztható, de eredeti hazájában, Németországban leginkább langyosan szeretik

Hozzávalók 4 személyre
1 kg burgonya (kiflikrumpli) 2 vöröshagyma kb. 2,5 dl húsleves 4 evőkanál borecet fehér bors 4 evőkanál olaj 1/2 csomó metélőhagyma 4 szelet húskenyér (vagy konzervhús, esetleg vastagon szeletelt párizsi)

Elkészítés
1. Mossuk meg a burgonyát, és főzzük egy nagy fazékban kb. 25 percig, amíg megpuhul, de még szeletelhető. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.

2. Tisztítsuk meg a hagymát, az egyiket vágjuk apróra, a másikat karikázzuk fel. Az összevágott hagymát keverjük a burgonyához. Melegítsük meg a húslevest. Keverjük össze az ecettel, a sóval és a borssal, és öntsük a burgonyára.

3. Csöpögtessünk rá 3 kanál olajat. Szükség esetén adjunk még hozzá egy kis levest. Hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

4. Mossuk meg és vágjuk apróra a metélőhagymát. A maradék olajban süssük ropogósra a húskenyeret. Adjuk forrón a salátához. Szórjuk rá a hagymakarikákat és a metélőhagymát a salátára.

Vote it up
185
Tetszett?Szavazzon rá!