Céklás süti

Ha elsőre elborzasztja a gondolat, hogy cékla került egy sütibe, gondoljon bele még egyszer

Hozzávalók 4 személyre
1 db közepes cékla 20 dkg liszt 10 dkg kakaópor 1 evőkanál sütőpor 25 dkg porcukor 3 db tojás 2 kiskanál vaníliakivonat csipetnyi só 2 dl étolaj 10 dkg étcsoki tejföl a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A megfőzött céklát lereszeljük vagy apró csíkokra vágjuk. Az olaj, a csokoládé és a tejföl kivételével hozzáadjuk az összes hozzávalót, és jól összekeverjük.

2. Ezután lassan hozzáöntjük az olajat. Miután az összeset beleöntöttük, belekeverjük a feldarabolt csokoládét, és az egész masszát egy tepsibe öntjük. Kb. 1 órán át sütjük, vagy amíg a közepe át nem sül.

3. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, felszeletelés után pedig tejföllel tálaljuk.

Vote it up
20
Tetszett?Szavazzon rá!