Calvadosos vaníliakrém

Vigyázat! Csak kettesben kezdjék enni, hogy legyen, aki megállítja a másikat

Hasonló receptek

A Calvados hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat. A francia köznyelvben gyakran használt a calva rövidített név.

A calvados készítése szempontjából meghatározó, hogy a friss almalé mekkora cukor-, illetve savtartalommal bír, egy jó minőségű ital elkészítéséhez édes, keserédes, savanyú és keserű almákat is fel kell használni meghatározott, egyéni recept szerinti arányban. A vidék több mint 200 almafajtájából a helyi calvados-készítők saját receptjük szerint állítják össze az alaplét, a cefrét.

Elsősorban aperitifnek isszák, de jót tesz a túlterhelt gyomornak, ezért digestif is. Néhány cseppje csodálatos ízeket bont ki a feketekávéból. (Forrás: Wikipédia) ...meg a vaníliából is – tegyük hozzá.

Hozzávalók 4 személyre
5 dl tejszín 1 rúd vanília 4 kiskanál cukor 2 evőkanál calvados

Elkészítés
1. A tejszínt habbá verjük, és közben hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart belsejét és a calvadost.

Vote it up
103
Tetszett?Szavazzon rá!