Cheddarsajt-leves

A sajt egyesek szerint a legjobb dolog, ami megtörténhet a tejjel. És ez nem túlzás, amint ez a recept is bizonyítja

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál vaj 0,5 db piros kaliforniai paprika 0,5 db zöld kaliforniai paprika 2 gerezd fokhagyma 5 dkg liszt 2 dl húsalaplé 2 dl tejszín 2 dl tej 25 dkg cheddar sajt 1 fej vöröshagyma só, bors

Elkészítés
1.
A vajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és az összezúzott fokhagymát, majd kb. 6 percig pároljuk őket.

2. Hozzáadjuk a lisztet, és 2 percig keverjük. Ráöntjük a húsalaplét, és 5 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, és folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.

3. A lereszelt sajtot fokozatosan adjuk hozzá, mindig megvárva, míg teljesen fel nem olvad. Sózzuk, borsozzuk, forrón tálaljuk.

Vote it up
25
Tetszett?Szavazzon rá!