Citromos-málnás torta

A kézügyesség nem hátrány a mesés húsvéti díszek elkészítéséhez

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
40 dkg liszt 2 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál szódabikarbóna 0,5 kiskanál só 3 dl tejföl 4 evőkanál citromlé 1 evőkanál vaníliakivonat 7 dkg vaj + a tortaformába 20 dkg cukor 1 kiskanál reszelt citromhéj 5 db tojás 10 dkg málnalekvár szeletelt mandula

A bevonathoz: 5 db tojásfehérje 15 dkg cukor csipetnyi só 1,5 kiskanál friss citromlé 10 dkg vaj

Elkészítés
1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval egy közepes edénybe szitáljuk. Összekeverjük a tejfölt, a citromlét és a vaníliát, majd félretesszük.

2. A szoba-hőmérsékletű vajat kézi mixerrel krémesre keverjük, állandó kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd a citromhéjat és egyenként a tojásokat is.

3. Ezután alacsony fokozaton tovább dolgozva, több adagban, váltakozva hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a tejfölös keveréket (a lisztes keverék kerüljön bele a végén).

4. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű tortaformát, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk a tetejét, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd félretesszük hűlni.

5. A bevonathoz vízgőz fölött jól összedolgozzuk a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citromlével, amíg a cukor fel nem olvad (kb. 1-2 perc). Ezután a vajat fokozatosan hozzáadva kézi mixerrel krémesre keverjük.

6. A már kihűlt tortát vízszintesen lapokra vágjuk, a lapokat megkenjük málnalekvárral, és visszahelyezzük egymásra. A torta tetejére kenjük a bevonatot, megszórjuk szeletelt mandulával, és a dekorációs sütikkel díszítjük.
 

Ismerjen meg további húsvéti recepteket!

Vote it up
159
Tetszett?Szavazzon rá!