Citromos kalács

Gyorsan elkészíthető, és még a tapasztalatlan háziasszonyoknak is első próbálkozásra sikerül

Hasonló receptek

Hozzávalók 16 szelethez
16 evőkanál liszt 9 evőkanál kukoricakeményítő  1/2 csomag sütőpor  1 citrom  12 dkg cukor  2 tojás  12 dkg vaj  zsiradék és liszt a formához  20 dkg porcukor

Elkészítés
1. A kevert tésztához szitáljuk össze a lisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport. Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét. Adjuk hozzá a liszthez a cukrot, a tojásokat, a vajat, a citromhéjat és a citromlevet (2 evőkanál híján, amit a bevonathoz félreteszünk).

2. Kézi mixer habverőjével keverjük a tésztát kb. 3 perc alatt simára. Zsírozzunk és lisztezzünk ki egy hosszúkás sütőformát.

3. Töltsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Süssük előmelegített sütőben kb. 45 percig. Ellenőrizzük, hogy tökéletesen átsült-e. Vegyük ki a sütőből.

4. A bevonathoz 2 evőkanál citromlevet keverjünk el a porcukorral. Kenjük egyenletesen a még meleg kalácsra, majd hagyjuk kihűlni.

Ismerjen meg további kalácsrecepteket is: őszibarackos kalács, narancsos-diós kalács, fonott kalács.

Vote it up
144
Tetszett?Szavazzon rá!