Citromos rizspuding

Egyszerű elkészíteni, illetve egyszerűen néz ki, mégis csábító hatással bír

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg rizs 5 dkg vaj + a forma kikenéséhez 20 dkg cukor 1 db citrom héja 1 dl citromlé 3 db tojás 5 dkg liszt 2,5 dl tej porcukor

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. A rizst sós vízben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

3. A vajat, a cukrot és a citromhéjat egy mixerrel krémmé keverjük. Hozzáöntjük a citromlét, a tojássárgáját, a lisztet és a tejet.

4. A tojásfehérjéket habbá verjük, és vigyázva a citromos masszához keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a főtt rizst is.

5. Kivajazott sütőformába öntjük, a sütőformát pedig egy hőálló edénybe tesszük, amelyet a sütőforma feléig megtöltünk vízzel.

6. A sütőbe tesszük, és 45-50 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.
 

Ismerjen meg más rizspuding-recepteket is!

Vote it up
194
Tetszett?Szavazzon rá!