Csilis ribizlilekvár

A ribizli visszavág – és elég hozzá egy csepp chili

Hasonló receptek

Hozzávalók
50 dkg cukor 1,5 dl forró víz 1 kg ribizli 1 db narancs reszelt héja 1 friss csilipaprika 1 késhegynyi szalicil

Elkészítés
1. Egy edényben 10 dkg cukrot addig hevítünk, míg karamellizálódni nem kezd, majd forró vízzel felöntjük, és sűrű sziruppá főzzük.

2. Hozzáadjuk a ribizli felét, és pépesre főzzük. Beletesszük a maradék cukrot, és amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a ribizli másik felét, a narancshéjat és a kimagozott, félbevágott csilit, és néhány percig forraljuk.

3. A tűzről levéve kivesszük a lekvárból a csilipaprikát, hozzáadjuk a szalicilt, majd forrón üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni. Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Vote it up
171
Tetszett?Szavazzon rá!