Csipkebogyóleves

Ha volt olyan előrelátó, hogy szedett ősszel a vadrózsa terméséből, most akár ízletes levest is varázsolhat belőle

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
38 dkg szárított csipkebogyó 1 citrom 1 l víz 0,5 l vörösbor 15 dkg cukor 1 kiskanál kukoricakeményítő 3 szelet fehér kenyér 2 evőkanál vaj

Elkészítés
1. A csipkebogyót áztassuk vízben kb. 2 óra hosszat. Szűrjük le, majd vágjuk le róla a szárat és véget.

2. Vágjuk félbe a bogyókat, szedjük ki a magokat, és a gyümölcsöt öblítsük le meleg vízzel. Mossuk meg és töröljük szárazra a citromot, majd hámozzuk meg.

3. Forraljuk fel a vizet és a vörösbort a csipkebogyóval együtt. Adjuk hozzá a cukrot és a citromhéjat, és főzzük fedő alatt alacsony hőfokon 10 percig.

4. Vegyük ki a citromhéjat. A keményítőt kevés vízzel keverjük el, és öntsük a levesbe. Forraljuk fel.

5. Vágjuk kockákra a kenyeret. Forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk meg benne a kenyérkockákat.

6. Merjük a levest mélytányérokba, szórjuk rá a kenyérkockákat, és azonnal tálaljuk.

Vote it up
185
Tetszett?Szavazzon rá!