Csirke birsalmával

Tudta, hogy a birsalma számos kultúrában a termékenység szimbóluma?

Hozzávalók
3 evőkanál olívaolaj 1 fej vöröshagyma 15 dkg csirkemellfilé 2 dl csirkealaplé 1 kiskanál reszelt gyömbér, friss petrezselyem és koriander 2 birsalma 1/2 evőkanál vaj

Elkészítés
1. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a nagyobb darabokra vágott csirkehúst aranybarnára sütjük benne.

2. Ráöntjük a csirkealaplét, hozzáadjuk a gyömbért, petrezselymet és koriandert, és félig lefedve 30 percig főzzük.

3. A birsalmákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, és a vajon barnára sütjük.

4. Ezután a csirkét és a birsalmát egy hőálló edénybe helyezzük, ráöntjük a főzőlét, és lyukacsos fóliával lefedjük, hogy a gőz távozni tudjon.

5. 220 ˚C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Vote it up
142
Tetszett?Szavazzon rá!