Csirkebatyus leves

Köztudott, hogy a leves lelke a levesbetét. Márpedig itt ez igazán fortélyos

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 liter csirkealaplé 2 evőkanál szójaszósz 1 ujjnyi gyömbér 0,5 db csilipaprika (tetszőleges) kevés étolaj

A töltelékhez: 20 dkg csirkehús 1 ujjnyi reszelt gyömbér 1 db újhagyma 0,5 db csilipaprika (tetszőleges) só, bors

A tésztához: 2 db tojás 50 dkg liszt + a nyújtáshoz

Elkészítés
1.
A lisztből és a tojásból tésztát készítünk, majd belisztezett felületen kinyújtjuk, és kb. 6 x 6 cm-es háromszögekre vágjuk.

2. A töltelékhez a húst összedolgozzuk a gyömbérrel, az apróra vágott újhagymával és csilivel, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Minden második tésztadarabra tölteléket kanalazunk, majd az üres lapokkal lefedjük, és a széleket összenyomkodjuk.

4. Az alaplét összeforraljuk a szójaszósszal, a gyömbérrel és a csilivel, kifőzzük benne a tésztabatyukat, majd egy kevés felhevített olajon oldalaikat enyhén megpirítjuk, és a levesbe visszatéve azonnal tálaljuk.

Vote it up
22
Tetszett?Szavazzon rá!