Csokis keksz

Ismer olyat, aki ne szeretné? Még egy érv: akár az ünnepek alatt felgyülemlett csokoládékészlet csökkentésére is jó lehet

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
14 dkg vaj 20 dkg barna cukor (világos) 1 db tojás 1 kiskanál vaníliakivonat 24 dkg liszt 0,5 kiskanál szódabikarbóna 0,75 kiskanál sütőpor 0,75 kiskanál só 28 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, és azokkal is eldolgozzuk.

2. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, megszórjuk az apró darabokra tört csokoládéval, és alaposan összedolgozzuk. Műanyag fóliába csomagolva legalább 24 órára hűtőbe tesszük.

3. A masszát felhasználás előtt hagyjuk egy kicsit felmelegedni, majd evőkanállal pingponglabdányi adagokat szaggatunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire. (Elég helyet hagyjunk a sütik között, mert megnőnek!)

4. A kekszet 175 °C-ra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ami nem fogy el azonnal, azt zárható dobozba tesszük – másnap még ízletesebb lesz.

Vote it up
154
Tetszett?Szavazzon rá!