Csokoládés-marcipános kocka

Ha képen láthatóhoz hasonlóan becsomagolja, akár ajándékba is adhatja

Hasonló receptek

Hozzávalók kb. 30 darabhoz
3 tojás 5 dkg cukor 1 csipet só 20 dkg marcipánmassza 6 dkg liszt

A töltelékhez: 0,75 dl habtejszín 10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú) 2,5 dkg puha vaj 1 evőkanál konyak 10 dkg sárgabaracklekvár

Továbbá: porcukor 10 dkg olvasztott étcsokoládés tortabevonó 5 dkg olvasztott fehér csokoládé ezüst cukorgyöngyök és színes cukorvirágok a díszítéshez (ízlés szerint)

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A piskótához a tojásokat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Belereszeljük a marcipánt, rászitáljuk a lisztet, és az egészet sima masszává keverjük.

2. A tésztát a tepsiben kb. 25 × 30 cm-es téglalappá igazítjuk. A forró sütőben, középre tolt rácson 10–12 perc alatt megsütjük. Közben a munkalapon kiterítünk egy konyharuhát, és rászitáljuk a porcukrot. A piskótalapot kivesszük a sütőből és a konyharuhára borítjuk. Lehúzzuk róla a sütőpapírt. A töltelékhez a tejszínt felforraljuk, és megolvasztjuk benne a feldarabolt csokoládét. Hozzáadjuk a vajat és a konyakot, és az egészet sima krémmé keverjük.

3. A lekvárt fölmelegítjük és rákenjük a piskótalapra. A lapot hosszában 3 egyforma széles csíkra vágjuk. Két csíkot bekenünk a csokoládékrémmel, és egymásra helyezzük őket. A harmadik csíkot, lekváros oldalával fölfelé, szintén rájuk illesztjük. A süteményt legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kis kockákra vagy háromszögekre vágjuk.

4. A szeleteket bevonjuk a tortabevonóval, majd tetszés szerint olvasztott fehér csokoládéval és cukorgyöngyökkel díszítjük. A sütőpapíron hagyjuk megszáradni őket. A süteményeket száraz, hűvös helyen (nem hűtőszekrényben) 2-3 napig tárolhatjuk. Pralinépapírba vagy kis celofánzacskókba csomagolhatjuk.

Vote it up
164
Tetszett?Szavazzon rá!