Csokoládés körtetorta

Tréfás torta: a körték játékosan kikandikálnak a csokoládémáz alól

Hozzávalók 8 személyre
60 dkg puha vaj 60 dkg cukor 8 db tojás 120 dkg liszt 4 csomag sütőpor narancs reszelt héja 16 dkg kakaópor 6 dl tejszín 20 db bébikörte

A mázhoz: 4,8 dl tejszín 60 dkg étcsokoládé 8 evőkanál cukor 16 dkg puha vaj

Elkészítés
1. A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük. A maradék hozzávalót a körte kivételével összedolgozzuk úgy, hogy a tejszínt utolsóként adjuk hozzá. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.

2. Egy kb. 16 cm-es sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd a tésztát elegyengetjük benne. A körtéket meghámozzuk, a magházukat kivájjuk, majd a gyümölcsöket egyenletesen elosztva a tésztába állítjuk.

3. A sütőformát a sütőbe helyezzük, és a tésztát készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve teljesen kihűtjük.

4. A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét.

5. Ezután a porcukorral és a puha vajjal simára keverjük, majd egy kanál segítségével a tésztára „ pacsmagoljuk“. Tálalásig hűtőben dermesztjük.

Vote it up
246
Tetszett?Szavazzon rá!