Csorba leves

Noha egy hatalmas tévhit övezi a származását, azért még nagyon finom

Életünk két részre oszlik. Az elsőben felépítünk magunknak egy világot, a másodikban szép lassan leromboljuk. Miután lemondtunk a Mikulásról, és rájöttünk, hogy a tanító néni is izzad hónaljban, megdöbbenéssel kell szembenéznünk azzal, hogy magyarnak hitt ételeink nemcsak a mi asztalainkat gazdagítják. De ne dőljünk a kardunkba: ettől még ugyanolyan finomak, mint eddig.

Hozzávalók 4 személyre
5 dkg rizs 12 dkg füstölt szalonna  2 vöröshagyma  2 gerezd fokhagyma  60 dkg darált hús  só, bors  1/2 kiskanál majoránna  3-4 savanyúkáposzta-levél (egészben)  1 kg savanyú káposzta  1 csípős paprika  1 birsalma  40 dkg füstölt oldalas  tejföl a tálaláshoz

A galuskához: 1 tojás  csipet só  10 dkg liszt

Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, az apróra vágott hagymát megdinszteljük benne, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott húst, és enyhén megpörköljük.

2. Hozzáöntünk egy kevés vizet, majd sózzuk, borsozzuk, és 10-12 percig pároljuk.

3. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, felöntjük vízzel, és puhára főzzük.

4. Közben hozzáadjuk a csípős paprikát, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

5. Míg a leves fő, galuskatésztát készítünk, majd mielőtt a zöldségek teljesen megpuhulnának, a levesbe szaggatjuk, és készre főzzük benne. Végül hozzáadjuk a citromlét, és tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

Vote it up
185
Tetszett?Szavazzon rá!