Csorba leves

Noha egy hatalmas tévhit övezi a származását, azért még nagyon finom

Hasonló receptek

Életünk két részre oszlik. Az elsőben felépítünk magunknak egy világot, a másodikban szép lassan leromboljuk. Miután lemondtunk a Mikulásról, és rájöttünk, hogy a tanító néni is izzad hónaljban, megdöbbenéssel kell szembenéznünk azzal, hogy magyarnak hitt ételeink nemcsak a mi asztalainkat gazdagítják. De ne dőljünk a kardunkba: ettől még ugyanolyan finomak, mint eddig.

Hozzávalók 4 személyre
5 dkg rizs 12 dkg füstölt szalonna 2 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 60 dkg darált hús só, bors 1/2 kiskanál majoránna 3-4 savanyúkáposzta-levél (egészben) 1 kg savanyú káposzta 1 csípős paprika 1 birsalma 40 dkg füstölt oldalas tejföl a tálaláshoz

A galuskához: 1 tojás csipet só 10 dkg liszt

Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, az apróra vágott hagymát megdinszteljük benne, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott húst, és enyhén megpörköljük.

2. Hozzáöntünk egy kevés vizet, majd sózzuk, borsozzuk, és 10-12 percig pároljuk.

3. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, felöntjük vízzel, és puhára főzzük.

4. Közben hozzáadjuk a csípős paprikát, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

5. Míg a leves fő, galuskatésztát készítünk, majd mielőtt a zöldségek teljesen megpuhulnának, a levesbe szaggatjuk, és készre főzzük benne. Végül hozzáadjuk a citromlét, és tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

Vote it up
224
Tetszett?Szavazzon rá!