Cukkinipüré és patisszonpüré

Ha bő volt a termés, érdemes tökpürét eltenni télire, mivel remek krémlevest vagy felfújtat rittyenthet belőle

Hasonló receptek

Akinek idén rekordmennyiségű cukkinije vagy patisszonja termett, ne hagyja veszni e finom és egészséges tökfélék feleslegét, figyelmeztet Dan Barber, aki befőzési tanfolyamokat tart a New York-i Stone Barns Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Központban. A fagyasztva eltett tökpüréből ízletes étkeket varázsolhat a hideg téli estéken.

Elkészítés
1. A cukkini-, illetve patisszonpüré készítéséhez hevítsen 1 dl olívaolajat 3 gerezd fokhagymával lassú tűzön, körülbelül három percig.

2. Adjon hozzá 10 db negyedekbe vágott, kimagozott cukkinit vagy patisszont (csillagtököt), egy fej apróra vágott vöröshagymát és 0,5 kg leveles parajt.

3. Főzze fedő alatt, gyakran megkeverve egy órán át. Robotgéppel pürésítse, hűtse le és fagyassza.
 

Télen azután sűrű krémlevest készíthet: engedjen fel 1/2 kg pürét, melegítse fel lábasban 1 dl édesítetlen kókusztejjel, 1 kiskanál curryporral és 1 dl finomra darált mandulával.

Felfújthoz engedjen fel még 1/2 kg pürét, adjon hozzá 1/2 kg ricotta túrósajtot, 4 tojást, 1 dl tejet, 1/2 dl reszelt parmezánt és 1 dl zsemlemorzsát. Süsse sütőben 175°-on körülbelül 35 percig, amíg meg nem szilárdul.

Vote it up
181
Tetszett?Szavazzon rá!