Cukkinipüré és patisszonpüré

Ha bő volt a termés, érdemes tökpürét eltenni télire, mivel remek krémlevest vagy felfújtat rittyenthet belőle

Hasonló receptek

Akinek idén rekordmennyiségű cukkinije vagy patisszonja termett, ne hagyja veszni e finom és egészséges tökfélék feleslegét, figyelmeztet Dan Barber, aki befőzési tanfolyamokat tart a New York-i Stone Barns Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Központban. A fagyasztva eltett tökpüréből ízletes étkeket varázsolhat a hideg téli estéken.

Elkészítés
1. A cukkini-, illetve patisszonpüré készítéséhez hevítsen 1 dl olívaolajat 3 gerezd fokhagymával lassú tűzön, körülbelül három percig.

2. Adjon hozzá 10 db negyedekbe vágott, kimagozott cukkinit vagy patisszont (csillagtököt), egy fej apróra vágott vöröshagymát és 1/2 kg leveles parajt.

3. Főzze fedő alatt, gyakran megkeverve egy órán át. Robotgéppel pürésítse, hűtse le és fagyassza.

Télen azután sűrű krémlevest készíthet: engedjen fel 1/2 kg pürét, melegítse fel lábasban 1 dl édesítetlen kókusztejjel, 1 kiskanál curryporral és 1 dl finomra darált mandulával.

Felfújthoz engedjen fel még 1/2 kg pürét, adjon hozzá 1/2 kg ricotta túrósajtot, 4 tojást, 1 dl tejet, 1/2 dl reszelt parmezánt és 1 dl zsemlemorzsát. Süsse sütőben 175°-on körülbelül 35 percig, amíg meg nem szilárdul.

Vote it up
173
Tetszett?Szavazzon rá!