Diós brownie

A híres amerikai csokoládés-diós szelet évszaktól függetlenül mindig sikert arat

Mivel a sütemény elkészítése nem igényel semmilyen komolyabb előképzettséget, így bátran ajánljuk kezdők részére is, ha valami igazán tartalmas édességgel szeretnék meglepni ismerőseiket, barátaikat.

Hozzávalók 24 szelethez
12,5 dkg vaj 12,5 dkg étcsokoládé 4 tojás 35 dkg cukor1 kiskanál vaníliaeszencia 15 dkg sima liszt 7,5 dkg dió 2 felvert tojás 1 kevés vízzel felvert tojás

A bevonathoz: 15 dkg darabolt étcsokoládé 4,5 dkg vaj

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Béleljünk ki egy kb. 27x17 cm-es tepsit sütőpapírral.

2. Olvasszuk meg a vajat és a csokoládét vízfürdő fölé tett edényben. Vegyük le a gőzről, és hagyjuk kihűlni.

3. Verjük fel egy csipetnyi sóval a tojásokat könnyűre és habosra, közben apránként adjuk hozzá a cukrot és a vaníliaeszenciát.

4. Fakanállal keverjük össze gyors mozdulatokkal a kihűlt csokoládés keveréket és a tojásokat. Forgassuk a masszába a  lisztet, majd a diót.

5. Merjük a keveréket az előkészített tepsibe, és süssük 35-40 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben kihűlni.

6. A bevonat elkészítéséhez olvasszuk meg a feldarabolt étcsokoládét és a vajat forró víz fölé tett edényben. Keverjük teljesen simára, majd hagyjuk kissé kihűlni. Kenjük a bevonatot a brownie tetejére, és hagyjuk, hogy megdermedjen.

7. Ha a bevonat megszilárdult, vágjuk a sütit kockákra, és tegyük dobozba, zsírpapír rétegek közé.

Vote it up
272
Tetszett?Szavazzon rá!