Dunakavics

Íme, még egy retró édesség, amely egykor generációk kedvence volt

Hasonló receptek

Lassan felnő egy új nemzedék a Túró Rudin, a Sportszeleten, a Balaton szeleten, a téli fagyin és a többieken, mert bár próbálták megszüntetni ezeket, nem hagyták magukat. Az idősebb generációnak nosztalgiából, a fiataloknak a trendiség okán kínáljuk a régi klasszikusokat.

Hozzávalók 2 személyre
20 dkg cukor 1,5 dl víz 2 csepp 10%-os ecet 20 dkg pörkölt mogyoró (nem sós) zöld, sárga, piros és kék ételfesték

Elkészítés
1. A cukrot a vízzel egy lábasban felforraljuk, majd amikor már forr, hozzáadjuk az ecetet. A tűzhely mellé készítünk egy nagy pohár vizet, és ahogy sűrűsödik a szirupunk, próbaképpen kiskanállal egy keveset kiveszünk belőle, és a vízben lehűtjük. Akkor jó az állaga, ha ujjaink között keményebb golyót tudunk formálni belőle.

2. Ekkor átöntjük egy hideg fémtálba, és fakanállal addig kevergetjük, míg opálosodni nem kezd. Hozzáadjuk a mogyorót, és jól átkeverjük, hogy a mogyorószemeket mindenhol bevonja a cukros máz.

3. A drazsírozott mogyorót poharakba öntjük, minden pohárba más-más színű festéket cseppentünk, majd egy kistányérral lefedve jól összerázzuk őket. A dunakavicsokat tálcára borítjuk, és hagyjuk megszáradni.

Vote it up
235
Tetszett?Szavazzon rá!