Eperzselés-sárgadinnyés royale

Tegye fel magának a kérdést: miért inna mást, amikor efféle királyi italt is ihat?

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
sárgadinnye 40 dkg eper 6 db zselatinlap 8 dl prosecco (vagy habzóbor) 20 dkg cukor + a tejszínhez 1 dl víz 1 dl tejszín

Elkészítés
1. A dinnyehúsból dinnyevájóval kis gömböket vájunk, és 1-1 szem eperrel párosítva pezsgőspoharakba helyezzük. A zselatinlapokra egy kevés proseccót öntünk, és 5 percig ázni hagyjuk.

2. A maradék epret a cukorral és a vízzel alacsony lángon addig forraljuk, míg az eperszemek szét nem főnek. A szirupból három evőkanálnyit félreteszünk, a többihez pedig hozzáöntjük a maradék proseccót, és kb. 2 percig melegítjük (a bor ne forrjon fel!). Hozzáadjuk a zselatinos proseccót, és 1 percig kevergetjük.

3. Ezután átszűrjük, majd a pezsgőspoharakban lévő gyümölcsökre öntjük. Szervírozás előtt a tejszínt 1 evőkanál cukorral és a félretett epersziruppal habbá verjük, és a poharakba kanalazzuk.

Vote it up
182
Tetszett?Szavazzon rá!