Epres tiramisu

Áthangoltuk az ismert receptet, és ínycsiklandó tavaszi tiramisu lett belőle

Hasonló receptek

Köztudott, hogy a tiramisu olasz eredetű desszert. Azt viszont már talán kevesebben tudják, hogy neve azt jelenti: dobj fel. Ez arra utal, hogy két összetevőjében is van koffein. A másik érdekesség a tiramisuval kapcsolatban, hogy viszonylag új, hiszen csak az 1980-as években terjedt el, azóta viszont a világ nagy részét meghódította, és számtalan változata létezik. Íme, egy szezonális:

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg eperlekvár 0,7 dl + 4 evőkanál Cointreau (vagy más narancslikőr) 1 dl narancslé 45 dkg mascarpone 2 dl tejszín 8 dkg cukor 1 kiskanál vaníliakivonat 20 db savoiardi (vagy más babapiskóta) 60 dkg eper

Elkészítés
1. A lekvárt összekeverjük 0,7 dl narancslikőrrel, majd hozzáadjuk a narancslét is. A mascarponét összekeverjük 2 evőkanál narancslikőrrel.

2. A tejszínt a cukorral, a vaníliakivonattal és a maradék 2 evőkanál narancslikőrrel nem túl kemény habbá verjük, és a mascarponét óvatosan hozzávegyítjük.

3. A babapiskóta felét egy tál aljára rétegezzük, majd rákanalazzuk a narancslikőrös eperlekvár felét. Erre egy réteg tejszínes mascarponét teszünk, majd rárakjuk a vékony szeletekre vágott eper felét.

4. Ezután újabb réteg babapiskóta, eperlekvár, mascarpone és friss eper következik. Tálalás előtt lefedve legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Vote it up
221
Tetszett?Szavazzon rá!