Erdei gombaleves

Régen egyszerű fogásnak számított, manapság azonban egyre inkább ínyencségként kínálják

Hozzávalók
40 dkg vargánya 1 csokor petrezselyem 5 dkg vaj 1 l zöldségleves 2 dl tejföl 2 kiskanál fehérbor 5 dkg liszt bors

Elkészítés
1. Távolítsuk el a vargánya földes tönkvégeit. A nagyobb gombákat felezzük el vagy negyedeljük fel, majd vágjuk vékony szeletekre. Mossuk meg a petrezselymet, és vágjuk apróra.

2. Forrósítsunk fel 2 evőkanál vajat. Adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett készítsünk aranybarna rántást. Tegyünk félre 1 evőkanál gombát. A többi gombát és a petrezselyem kétharmadát adjuk a rántáshoz. Öntsük fel a zöldséglevessel, és forraljuk fel.

3. Sűrítsük be a levest a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük a fehérborral. Tálaljuk a levest előmelegített levesestálban.

4. Forrósítsunk fel fél evőkanálnyi vajat, fonnyasszuk meg benne a félretett gombát, és a petrezselyemmel együtt szórjuk a levesre.
 

Ismerjen meg más gombaleves recepteket is!

Vote it up
192
Tetszett?Szavazzon rá!