Feketebab-leves

Jó sok szalonnával az igazi! Megnyalja majd mind a tíz ujját

Hozzávalók 4 személyre
1 kg fekete bab ­ 30 dkg bacon 1 fej vöröshagyma 2 gerezd zúzott fokhagyma 2 kiskanál római kömény só, bors 1 l húsalaplé (tetszőleges)

Elkészítés
1. A babot egy éjszakára beáztatjuk. A bacont ropogósra sütjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, és 2 percig együtt pirítjuk. Megszórjuk a római köménnyel, majd sózzuk, borsozzuk.

2. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, felöntjük a húsalaplével vagy vízzel, és puhára főzzük. Tejföllel, friss korianderrel és lime-gerezdekkel tálalhatjuk.
 

Ismerjen meg további bableves-recepteket! A feketebab-levest készítheti sült paradicsommal is, de remek levest főzhet fehér babból is, illetve ízesítheti parmezánnal!

Vote it up
181
Tetszett?Szavazzon rá!