Florentine

Az olaszokra érdemes odafigyelni, ha desszertekről van szó, hiszen mást is tudnak, mint a tiramisu

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
30 dkg szeletelt mandula 3 evőkanál liszt 1 db narancs lereszelt héja 0,5 kiskanál só 15 dkg cukor 2 evőkanál tejszín 2 evőkanál vaj 0,5 kiskanál vaníliakivonat 10 dkg félédes csokoládé

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlapot.

2. A mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a narancshéjjal, a liszttel és a sóval.

3. A cukrot, a tejszínt, a kukoricaszirupot és a vajat közepes lángon, kevergetés mellett addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.

4. Még egy percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a vaníliakivonatot. Beleöntjük a mandulás keverékbe, és jól összekeverjük. Félretesszük, és addig várunk, míg annyira ki nem hűl, hogy kézzel könnyedén formázhatjuk.

5. A tésztából kiskanállal (8 cm-es sütikhez) vagy evőkanállal (15 cm-es sütikhez) golyókat formálunk, és kb. 8 cm-re egymástól a sütőlapra tesszük őket.

6. A sütiket 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.

7. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A csokival a sütiket szendvicsként összeragaszthatjuk, vagy díszítésként a tetejükre csorgathatjuk. Szobahőmérsékleten pihentetjük, míg a csokoládé meg nem dermed.

Vote it up
181
Tetszett?Szavazzon rá!