Forró almaital fahéjjal

Ennek a hűvös estére tökéletes italnak a mazsola, a fahéj és a szegfűszeg ad ünnepi ízt, de akár „fel is lehet turbózni”

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 cm hosszú fahéjrúd 6 szegfűszeg 1 liter cukor nélküli almaital 2 evőkanál méz 25 g mazsola 1 kis desszertalma 2 evőkanál citromlé

Elkészítés
1. A fahéjrudat és a szegfűszeget tegyük egy kis muszlinanyagba, kössük össze úgy, hogy egy fűszerzacskót kapjunk.

2. Keverjük össze az almaitalt, a mézet és a mazsolát egy nagy lábasban, tegyük bele a fűszerzacskót, és hagyjuk állni 1 óra hosszat, hogy a mazsola megpuhuljon.

3. Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházát, és vágjuk négy karikára. Tegyük a lábasban lévő folyadékot takaréklángra, adjuk hozzá az almakarikákat, és főzzük csendesen kb. 20 percig, amíg az alma épp megpuhul, ügyelve, nehogy felforrjon.

4. Vegyük le a lángról, dobjuk ki a fűszerzacskót, és keverjük hozzá a citromlét. Tegyünk egy almakarikát minden üvegpohárba, öntsük bele a forró italt, de előbb tegyünk minden pohárba egy kávéskanalat, nehogy a pohár elrepedjen. Kínáljuk forrón gőzölögve.
 

Tipp: tehetünk bele calvadost vagy konyakot, hogy egy kis „életet leheljünk bele”.

Vote it up
247
Tetszett?Szavazzon rá!