Gombás-pórés árpaleves

Itt a bizonyíték, hogy hús nélkül is lehet igazán tartalmas és ízletes levest készíteni

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olívaolaj 1 db póréhagyma só, bors 20 dkg apró csiperkegomba 2 gerezd fokhagyma 0,5 kiskanál frissen aprított rozmaring 25 dkg kockára vágott paradicsom (konzerv) 1 liter zöldségalaplé 15 dkg árpagyöngy 30 dkg kelkáposzta

Elkészítés
1. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.

2. Hozzáadjuk a gombát, az összezúzott fokhagymát és a rozmaringot, majd a gombát nagy lángon folyamatosan kevergetve enyhén megpirítjuk.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot (a levével együtt), 1 percig főzzük, majd felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az árpagyöngyöt, és felforraljuk.

4. Ezután a levest fedő alatt, kis lángon 20 percig lassan forraljuk, míg az árpa szinte teljesen meg nem fő. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, 1 percig kevergetjük, majd fedő alatt addig főzzük, míg a káposzta és az árpa teljesen meg nem puhul.

Vote it up
183
Tetszett?Szavazzon rá!