Gombás csirkeragu rizzsel

Ha rájön, hogy van otthon gomba, de hirtelen nem tudja, mit főzzön belőle, itt a megoldás

Hozzávalók 4 személyre
2 db csirkemell 2 db kis póréhagyma 2 db sárgarépa 1 db babérlevél 100 dkg hosszú szemű rizs 100 dkg csiperkegomba 24 dkg vaj 4 evőkanál olívaolaj 4 evőkanál liszt 9 dl tej 4 db szarvasgomba 4 db tojássárgája néhány csepp citromlé

Elkészítés
1. A lebőrözött csirkemellet, a félbevágott póréhagymát, a felszeletelt sárgarépát és a babérlevelet egy lábasba tesszük, és felöntjük vízzel. Hozzáadunk egy csipetnyi sót, felforraljuk, és a húst közepes lángon megfőzzük (kb. 25-30 perc).

2. Az alapléből félreteszünk 2,5 dl-t. A húst kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A rizst lobogó sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük és félretesszük.

3. A csiperkét megtisztítjuk, a tönköket és a kalapokat különkülön vastagabb szeletekre vágjuk, majd 2,5 dkg vajban a citromlével és egy csipet sóval fedő alatt, kis lángon 5 percig pároljuk.

4. A besamelmártáshoz felhevítjük az olajat és 2,5 dkg vajat, hozzáadjuk a lisztet, és 2 percig kevergetjük. Fokozatosan, felváltva hozzáöntjük a tejet és a félretett alaplét, majd sózzuk, és folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük.

5. A megpárolt gombát levével együtt a mártáshoz adjuk, majd belekeverjük a felszeletelt szarvasgombát és a csirkedarabokat is.

6. Egy másik edényben felolvasztjuk a maradék vajat, hozzáadjuk a rizst, ízlés szerint sózzuk, majd fakanállal kevergetve felmelegítjük. Egy kör alakú formába kanalazzuk, majd az előmelegített tálalótál közepére borítjuk.

7. A tojássárgáját kikeverjük egy kis mártással, hozzáadjuk a csirkés raguhoz, majd a tűzről levéve a rizs közepére merjük. Forrón tálaljuk.
 

Kattintson a további gombás ételekért!

Vote it up
168
Tetszett?Szavazzon rá!