Grillezett kecskesajt borsmustáron

Akár vegetáriánus előételként is feltálalhatja, ha a szalonnát helyettesíti

Hasonló receptek

Hozzávalók
25 dkg füstölt szalonna 1 evőkanál növényi olaj 1 gerezd fokhagyma 1 kiskanál magos mustár 2 kávéskanál fehér borecet 2 evőkanál olívaolaj só és fekete bors 2 db kerek, lágy kecskesajt (egyenként kb. 10 dkg) 8 dkg borsmustár vagy vízitorma

Elkészítés
1. A sütőt 240 °C-ra (légkeveréses sütőt 220 °C-ra, gázsütőt 5. fokozaton) előmelegítjük. A szalonna bőrét levágjuk, és a szalonnát felkockázzuk. Forró növényi olajban ropogósra sütjük és papírtörlőn lecsepegtetjük.

2. A salátaöntethez a fokhagymát megtisztítjuk, és összezúzva egy kis tálba tesszük. Mustárt, ecetet és olajat keverünk hozzá, majd sóval és borssal ízesítjük.

3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sajtokat vízszintesen kétfelé vágjuk, és a szeleteket a papírra helyezzük. Kb. 5 percig sütjük, míg a sajt olvadni nem kezd, és a teteje enyhén megbarnul.

4. Közben a borsmustárt, ill. a vízitormát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. A szalonnakockákkal együtt keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az öntetet, összekeverjük a salátával, majd a tányérokon kör alakban elrendezzük.

5. A saláta közepére teszünk egy-egy szelet sajtot és azonnal tálaljuk.

Vote it up
194
Tetszett?Szavazzon rá!