Grillezett lazac bazsalikomos szósszal

Ha az egész világot nem is, a tányért biztosan rózsaszínben látjuk tőle

Hozzávalók 4 személyre
2 db tojássárgája 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom 2 gerezd zúzott fokhagyma 2 db ajókafilé, összeaprítva 0,5 kiskanál vörösborecet 0,5 kiskanál Worcestershire-szósz 1,5 dl olívaolaj + a sütéshez 1 evőkanál meleg víz 1 evőkanál citromlé 0,5 db csilipaprika só, bors 50 dkg lazacfilé

Elkészítés
1. Összekeverjük a tojássárgáját, a bazsalikomot, a fokhagymát, az ajókafilét, a vörösborecetet és a Worcestershire- szószt. Hozzáadunk 2 evőkanál olívaolajat, alaposan elkeverjük, majd hasonló adagokban a többi olajat is hozzákeverjük.

2. Hozzáadjuk a meleg vizet, a citromlét és a kimagozott, apróra vágott csilit, sózzuk, borsozzuk, és letakarva a hűtőben állni hagyjuk.

3. A grillsütőt alaposan felhevítjük, a rácsot enyhén bekenjük olajjal. A megtisztított lazacot is bekenjük olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és a rácson kb. 5 percig sütjük. Egy spatula segítségével óvatosan megfordítjuk, és egészen addig sütjük, míg a közepén a felszíne szárazra nem pirul. A bazsalikomos szósszal meglocsolva tálaljuk.

Vote it up
144
Tetszett?Szavazzon rá!