Gyors halászlé paradicsommal

Ahány ház, annyi halászlé. Ez annyiban emelkedik ki a többi közül, hogy a sok paradicsomtól még egészségesebb

Hozzávalók 4 adaghoz
1 evőkanál olívaolaj 1 közepes fej vöröshagyma, durvára vágva 2 gerezd fokhagyma, összezúzva 1 kiskanál édesköménymag 5 dl kagylólé (vagy halalaplé) 40 dkg konzerv paradicsom 1,25 dl száraz fehérbor 25 dkg rózsaburgonya, héjastól apró kockákra vágva 50 dkg tömör húsú halfilé, pl. tőkehal vagy hasított tőkehal, 8 szeletre vágva 4 evőkanál petrezselyemzöld, durvára vágva

Elkészítés
1. Egy nagy lábosban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Tegyük bele a vöröshagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára (kb. 5 perc). Adjuk hozzá az édesköménymagot, és pirítsuk 30 másodpercig.

2. Adjuk hozzá a halalaplét, a paradicsomot, a bort és a burgonyát. Fedő nélkül pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 15 perc).

3. Adjuk hozzá a halat és a petrezselymet. Lassan forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről és azonnal tálaljuk.

Vote it up
171
Tetszett?Szavazzon rá!