Házi raffaello

A házilag készített Raffaelo megszólalásig hasonlít az eredeti kókuszos édességre, ráadásul sütést sem igényel

Hozzávalók
25 dkg fehér csokoládé 0,5 dl sűrített tej 6 dkg pirított mandula 6 dkg ostya 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés
1. A csokoládé kétharmadát a sűrített tejben vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott mandulát, alaposan összekeverjük, és hagyjuk megdermedni.

2. Az így kapott masszából kézzel golyócskákat formázunk, majd meghempergetjük az apróra tört ostyában, és fél órára a hűtőbe tesszük.

3. Vízgőz felett a maradék csokit is megolvasztjuk, beleforgatjuk a golyócskákat, és hagyjuk, hogy a csoki kicsit rájuk dermedjen. Végül meghempergetjük őket a kókuszreszelékben.
 

Ajánlhatunk egy még egyszerűbb kókuszgolyót, amelyhez csak kókuszreszelék és sűrített tej kell? Kattintson!

Vote it up
243
Tetszett?Szavazzon rá!