Húsgombócleves

Ha zavaros lesz, forraljuk fel, üssünk bele egy tojásfehérjét, majd szűrjük át konyharuhán

Hozzávalók 8 személyre
2 l hús-, erő- vagy csirkehúsleves, ízlés szerint 1 szikkadt zsemle 2 dl tej 7 dkg vaj 25 dkg marhahús 2 tojás 1 evőkanál tejszín szerecsendió liszt a formázáshoz

Elkészítés
1. Készítsünk hús- vagy erőlevest vagy csirkehúslevest bármiféle levesbetét nélkül.

2. Tegyük a zsemlét egy tálba, és öntsük rá a tejet. Kb. 15 percig áztassuk, majd nyomkodjuk ki. A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni.

3. Távolítsuk el a húsról az inakat és a hártyákat, majd daráljuk le.

4. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A vajat kb. 3 perc alatt keverjük habosra, és egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját.

5. Adjuk hozzá a zsemlét. Verjük fel keményre a tojásfehérjét. Ezután a vajas-tojássárgájás keveréket dolgozzuk össze a hússal, a tejszínnel, a sóval és az őrölt szerecsendióval, majd keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.

6. Lisztezzük be a kezünket, formáljunk gombócokat, és kanállal tegyük őket a forrásban lévő levesbe. Alacsony hőfokon főzzük még 10 percig.

Vote it up
188
Tetszett?Szavazzon rá!