Hűsítő receptek

Feltétlenül próbálja ki ezeket, mielőtt vége a nyárnak, egy kicsit visszavarázsolják a legmelegebb napok hangulatát

Dobja fel a vizet
Először is, ne csapvizet használjon, hanem kókuszvizet! Másodszor, a kancsóba tegyen gyümölcsöket is – próbáljon ki minél több kombinációt, párosítsa például a narancsot fekete áfonyával, a málnát citrommal vagy a lime-ot eperrel, de ajánlhatunk még különlegesebb kombinációkat is. Hűtse le, és jéggel kínálja. 

Fagyi egyetlen hozzávalóból?
Banánfagylalt pusztán banánból? Ennél egyszerűbb nem is lehetne – csak néhány fagyasztott banánra lesz szüksége és egy turmixgépre. Akár meg is bolondíthatja például fahéjjal vagy vaníliával.

Csodálatos sokszínű frissítők
Szórakoztató tudomány: a cukros italoknak nagyobb a sűrűségük, ezért a pohár aljára süllyednek, ha alacsonyabb cukortartalmú, tehát kisebb sűrűségű folyadékkal keveri össze. Ez remek lehetőséget kínál egy kis konyhaművészetre: sűrűségük alapján rétegezheti a különböző hozzávalókat úgy, hogy a teli pohár összképe szemet gyönyörködtető legyen! Az édes italok menjenek alulra, például a tarkaságáról ismert Gatorade nevű üdítő, majd utána következzenek a gyümölcslevek, a szódavíz és ha az alkalom azt kívánja, valamilyen alkoholos ital.

Jégkrémes kényeztetés
Smoothie helyett próbálja ki a következőt: egy pálcikás gyümölcsfagyira öntsön kevés mézet, majd mártsa meg granolában. Nemcsak hogy hűsít, ez az édesség akár egy kiadós reggelivel is felér. Egyébként akár bort is használhat a jégkrémkészítéshez.

Epres bruschetta
Miért csak paradicsomot ehetne a kenyérhez? Adjon esélyt az epernek is! Öntsön rá balzsamecetet és szórja meg bazsalikommal, majd kanalazza egy szelet kecskesajtos kenyérre – nem fog csalódást okozni.

Grillezett saláta
Nemcsak a hamburgert érdemes grillezni, a római salátának is jót tesz a tűz – a faszén pedig füstös, gazdag aromával egészíti ki. Tudta, hogy akár a kukorica és a görögdinnye is finom grillezve?

Tészta helyett cukkini
Könnyed nyári tészta tészta nélkül! Egy hámozóval először szabadítsa meg a zöld héjtól a cukkinit, majd vágja fel hosszú, minél vékonyabb szeletekre. Süsse meg olajban, majd öntsön rá pestót, esetleg készítsen hozzá öntetet aprított paradicsomból, sóból és olívaolajból.

Csak bátran a paradicsommal!
A panzanella klasszikus paradicsomalapú olasz saláta: a piros szépségek, szikkadt kenyérkockák, olívaolaj, sajt és fűszerek fejedelmi keveréke. De ha azt gondolta volna, hogy itt meg kell állni, tévedett: a kenyeret fel lehet váltani grillezett sajtkockákkal! Ha pedig valami még ennél is merészebbre vágyik, készítsen BLT salátát – adjon hozzá bacont és salátaleveleket is.

Most már azért sok a paradicsom? Váltson görögdinnyére!
Egy kis sóval könnyen kihozhatja a legtöbbet a görögdinnyéből – készítsen például görögdinnyés gazpachót, esetleg salátát olívával és feta sajttal. De egyszerűen önmagában is élvezheti a megsózott dinnyeszeletet.

Vote it up
120
Tetszett?Szavazzon rá!