Hagymás-sajtos krumpligalette

Mindent karikára, majd be a sütőbe! Így lesz kerek a világ

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 dkg vaj 12 ág kakukkfű 1 db nagyobb vöröshagyma 40 dkg burgonya 2 evőkanál olívaolaj 6 dkg reszelt gruyère sajt 10 dkg reszelt mozzarella só, frissen őrölt bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tűzálló serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a szeletekre vágott hagymát, és 5 percig pároljuk.

2. A vékony karikára vágott krumplit összeforgatjuk az olajjal és a kétféle sajttal, sózzuk, borsozzuk, majd a hagymára rendezzük, és sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

3. A galette-et óvatosan kiborítjuk a serpenyőből, és cikkekre vágva tálaljuk.

Vote it up
176
Tetszett?Szavazzon rá!